неделя, 7 април 2013 г.

Пресвета Богородица "Помощница при раждане" - за благополучна бременност, за здравето на родилката и новороденото


От незапомнени времена жените християнки в минутите на родилни страдания се обръщат с гореща молитва към Пречистата Божия Майка, родила свръхестествено и непостижимо Спасителя на Света - Богомладенеца Иисус Христос. Върху иконите от този тип Пречистата Дева е изобразена права, с молитвено вдигнати ръце и с Божествения Младенец на гърдите Си. Всесилното застъпничество на Девата прогонва дори най-тежките болести и страдания, от които не могат да ни спасят нито голямото богатство, нито светското могъщество.


Молитва

Приеми, Божия Майко Владичице, умилните молитви на Твоите раби, които прибягват към Теб. Виждаме Те на светата икона, заедно с Твоя Син и наш Бог, Господа Иисуса Христа. Макар, че си Го родила без болки, Ти знаеш скърбите на майките и виждаш немощите на синовете и дъщерите човешки. Затова усърдно Ти се покланяме пред Твоя образ, който носи изцеления, и като ги целуваме с умиление Те молим, Премилосърдна Владичице: милостиво пощади и състрадателно се застъпи за нас, грешните жени, осъдени с болка да раждаме и със скърби да отглеждаме нашите деца, и избави родилките и техните младенци от тежки болести и горчиви скърби.
Дарувай ни здраве и сили, та и отглежданите младенци да растат от сила в сила, и онези, които се грижат за тях, да се радват и утешават. И така чрез Твойто ходатайство Господ, според думите на Светото писание, из устата на младенци и кърмачета да стъкми за Себе Си похвала. О, Майко на Сина Божий! Смили се над майките на човешкия род и над Твоите немощни люде! Побързай да ни изцелиш от постигащите ни болести и да облекчиш скърбите, които ни връхлитат! Не прнебрегвай сълзите и въздишките на Твоите раби! Чуй ни, когато в дни на скръб се молим пред Твоята икона, а в дни на радост и избавление приеми благодарствените похвали на нашите сърца! Възнеси нашите молитви пред престола на Твоя Син и наш Бог, за да прости Той греховете и немощите ни и да умножи милостта Си над тези, които почитат Неговото свято име, та и ние и нашите деца да прославяме Теб, милостивата Застъпница и непосрамващата Надежда на човешкия род во веки веков. Амин!
http://www.sv-icon.ru/icon/icon989.html?page=1&image=1426



Празник 

26 декември

История на иконата

Иконата била открита през 1993 година.Не е известна историята и.През 1993 г. църковния настоятел на църквата в Серпухово, Русия отец Владимир  видял иконата за пръв път.Иконата му била подарена от старица. която причестявал в нейния дом. Иконата била крита дълги години, във времето на съветската власт в мазета и била потъмняла. И досега не спират чудесата пред тази икона и пред многото копия, направени след 1993 г.
Сам отец Владимир станал свидетел на няколко невероятни истории. Молейки се пред иконата жени раждали благополучно въпреки мрачните прогнози на лекарите. Известни са случаи, в които след молитва пред иконата, плода в утробата заставал в правилна поза. Безплодни жени познали радостта на майчинството след като повярвали в силата и.

1 коментар:

  1. Здравейте, много ще бъда благодарна, ако някой има акатист на Божията Майка Помощница в рода преведен на български език и ми го изпрати на адрес: vkolarova60@gmail.com. Бъдете благословени за доброто и помощта. Божията Майка да ви помогне винаги, когато имате нужда.

    ОтговорИзтриване

Страници

Страници