събота, 20 април 2013 г.

Богородица "Благодатно небе" - щастие в партньорството, майчинството, избавяне от пиянство, заветно желание

Пред иконата на Божията Майка "Благодатно небе" се молим за изцеление от душевни и физически болки. Към нея се обръщаме, когато молим за наставление за пътя на християнската вяра на тези, които водят неправилен начин на живот. На иконата Богородица е изобразена в пълен ръст, на лявата И ръка е Богомладенеца.
Как защитава иконата
Иконата на Божията Майка "Благодатно небе" защитава от гибел при нещастни случаи и аварии. Към нея се обръщат с молитва за тези, които са на път. Иконата "Благодатно небе" защитава от внезапна смърт. Тя е преграда, която ви отделя от всички врагове, недробожелатели, клеветници. Образът притежава голяма сила, на него се молят за спасението на цели градове и страни.

За какво помага иконата

Образът на Божията Майка "Благодатно небе" помага на жените да се омъжат, да получат щастие в съпружеството и майчинството. Иконата можем да молим за избавяне от пиянство и други зависимости. Ако вие имате заветно желание, молете се пред иконата "Благодатно небе" и то ще се изпълни. Счита се, че иконата оказва покровителство на воините-десантчици.
Пред този образ на Божията Майка е прието да се молим за благополучни полети със самолет.

Пред образа на Божията Майка се молят за застъпничество хора, чиято професия е свързана с информационни технологии (IT), човешки ресурси (HR), реклама или мениджмънт.

Иконы Богородицы Девы Марии Матери Божьей благодатное небо2
Молитва
О,Пресвета и Преблагословенна Майко на нашия Бог Иисус Христос! Падаме на колене и се молим пред Твоята свята икона и смирено Ти се молим, всесилна Застъпнице на нашия род: помогни нам немощните и грешните и ни дай Твоето Майчинско застъпничество и благопопечителство. Спаси и съхрани нас, Владичице, под закрилата на Твоята свята Църква - целият град, нашата страна и всички нас, падащи пред Теб с вяра и любов и просещи със сълзи на очи Твоето застъпничество. О, Милостива Майчице, смили се над нас, премахни многото ни грехове, простри ръце към Господ Христос Твоите ръце и ходатайствай за нас пред Неговата благост, просещи прощение на нашето прегрешение, мирна християнска кончина и добър ответ на Неговия Страшен Съд, да наследим райското блаженство, и с всички светии да възпеем Пречестното и Великолепно име на Светата Троица, Отца и Сина и Светаго Духа, и Твоето име за милосърдието към нас во веки веков. Амин.
Иконы Богородицы Девы Марии Матери Божьей благодатное небо3
Празник
6 март

История и Чудеса
Началото на широкото почитание на иконата на Божията Майка "Благодатно небе" датира от 19 в. и е свързано с името на митрополит Филарет, който през 1853 г. се разпоредил да се съберат исторически сведения за чудотворния образ. Има 2 версии за произхода на иконата "Благодатно небе". Според първата, иконата е донесена от София Витовтовной - дъщеря на литовския княз Витовта. Второто предположение е, че иконата е донесена от София Фоминичной, съпруга на литовския княз Йоан 3.
Иконата на Божията Майка "Благодатно небе" е чудотворна. Известни са случаи, в които копията на иконата са станали мироносни. Напр. във Възнесенския манастир в с.Пайгарма това се случило през 1998 г. Събраното миро излекувало ослепялото око на 12 г. момче. Удивителна история предшествала появяването на образа на Божията Майка във Владимирския собор в Киев. Това се случило през 1885 г. Художникът Ванецов бил поканен да рисува иконостаса на събора. Понеже синът му бил болен, той отначало отказал. Но веднъж, както се разхождал в парка, той видял нещо изключително прекрасно в това, как изглеждала жена му с малкият им син на ръце. Той скицирал този образ и се съгласил на работата. До неговото пристигане подготвяли стените с гипсова шпакловка. Човекът, който се занимавал с ремонта забелязал на едната стена силует. Той бързо го скицирал на лист хартия. Когато гипса изсъхнал силуета изчезнал. Когато художника пристигнал, му показали скицата на силуета от стената. Удивлението на всички било голямо, защото изображението съвпадало със скицата на художника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Страници

Страници