сряда, 17 април 2013 г.

Св.Мария Магдалена - опрощение на 7-те смъртни гряха, лоши навици, покаяние след извършен аборт

Тази икона на Св.Мария Магдалена е нарисувана от близка моя приятелка - Елеонора Пискова.
Това е първата икона, която рисува. И понеже тя е много светъл човек със сигурност, молитвата пред тази икона ще ви помогне и ще ви посочи Божествения път. Значението на тази икона е, че каквото и да се случва на човек и въпреки трудностите, които преживява той трябва да пази в сърцето си любовта към Бог и да не се съмнява в Божията помощ.
Как иконата защитава вас и вашите близки:
Св.Мария Магдалена е една от жените мироносци, която е следвала Иисус, след като Той е изгонил от нея седем бяса. Можем да се молим на Св. Мария Магдалена за обръщане във вярата тези, които не вярват. Молитвата пред нея защитава и в случаите, когато трябва да се помогне на човек, страдащ от лоши навици и пристрастености - наркомания, алкохолизъм, разпуснат начин на живот.  Тя първа донася благата вест на апостолите за Неговото Възкресение. Св. Мария Магдалена е покровителка на фризьорите и фармацевтите.  

За какво помага иконата:
Молитвата пред иконата на Св.равноапостолна Мария Магдалена притежава силата да помага при различни психични заболявания, а също така и при вредни навици и пристрастености - наркомания и алкохолизъм. Пред нея можем да се молим да се обърнат към вярата Христова тези, които не вярват, за опрощаване на седемте смъртни гряха, за покаяние при извършване на аборт. 

Молитва

О, свята мироносце и всехвална Христова ученице Мария Магдалена! Идваме към теб, наша ходатайке и защитнице пред Бога, ние грешните и недостойните, които усърдно прибягваме към молитва, когато нашите сърца са съкрушени. Ти си изпитала страшните козни на бесовете, но по Христовата благодат си се освободила от тях, и нас чрез молитвите ни избави от бесовете, за да можем в нашия живот с делата ни, с думите ни, с мислите и скритите копнежи на нашето сърце да служим вярно на Светия Владика, както сме Му обещали. Ти, повече от всички земни блага си възлюбила Господа Иисуса Христа и през целия си живот си Го следвала и така те молим: измоли за нас от Иисус Христос просвещаваща благодат, да преуспяваме във вярата и благочестието, в подвизите на любовта и саможертвата, за да служим неуморно на нашите близки в техните духовни и телесни нужди, като пример за твоето човеколюбие. Моли Христа Бога да живеем в святост, и да се сдобием с блажен живот на Небето, и заедно с теб и всички светии заедно да възхвалим Неразделната Троица, да възпеем Единия Бог, Отца и Сина и Светия Дух, во веки веков. Амин!

Празник на Св. Мария Магдалина

Празникът на Св.Мария Магдалена е на 22 юли.

Чудеса

Множество изцеления са се извършили от молитвите пред нейната икона. За тези, които вярват, както св.Мария Магдалена, за Бог всичко е възможно.
Мария Магдалина
Църква "Св.Мария Магдалина" в Йерусалим - над олтара е образа на светицата, протягаща ръка с яйце към император Тиберий. Съществува поверие, според което императора казал, че ще повярва във Възкресението, ако бялото яйце стане червено. В момента, в който му подала яйцето, то почервеняло.
Храм "Св.Мария Магдалина" в Йерусалим
Храмове
Геннисарет
Православен храм "Мария Магдалина" - гр.Магдала, Израел. Построен е на мястото, където е бил дома на светицата
Гефсимания
Женски православен манастир "Св.Мария Магдалина" в Йерусалим. Тук апостолите очаквали Иисус в нощта, когато Го предал Иуда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Страници

Страници