неделя, 12 февруари 2017 г.

Молитва за успокоение на душата и сърцето

Характерен признак на съвременното общество е изпадането духом.Има периоди в живота, когато нищо не се получава въпреки нашите усилия и стремежи. Една от причините е, че в душата на човек няма достатъчно равновесие и покой. На помощ в тези ситуации идват молитвите за успокоение на душата и сърцето.253
Текстът на най-силната молитва в такива ситуации е Похвалната песен в чест на Св.Богородица:
Молитва към Божията Майка

Богородице Дево, радвай се!Благодатна Мария, Господ е с Тебе!Благословена си Ти между жените и благословен е плодът на Твоята утроба, защото Си родила Спасителя на нашите души!
Достойно е наистина да Те облажаваме, Богородице, винаги блажена и пренепорочна и Майка на нашия Бог. По-почитана от херувимите и несравнено по-славна от серафимите, нетленно родила Бог-Слово. същинска Богородица, Те величаем.

Тази молитва се чете за:

 • успокоение на нервната система
 • премахване на стреса
 • разрешаване на конфликт
 • уравновесяване на емоционалния фон

Молитвата може да се чете колкото пъти решите, в зависимост от тежестта на състоянието.

Молитви към светци

Молитва към Св. Матрона Московска

Блажена старице. Матроно Московска! Огради ме от нервната вражда, защити ме от тежката нужда! Нека моята душа да не боледува от думи, а Бог да ми прости всички грехове. Помогни ми да се успокоят моите нерви, и да спре плача с горестни сълзи!Амин!


Молитва към св. Йоан Предтеча

Кръстителю Христов, проповедниче на покаянието! Не презирай мен, който се кая, но заедно с небесните войнства моли се на Господа за мене, недостойния, който паднах в много грехове и се измъчвам от бурните помисли на моя ум. Изпълнен съм със зли дела и няма край моят греховен навик, умът ми е прикован към земните неща. Що да правя не зная, и при кого да отида, за да бъде спасена душата ми, освен при тебе, свети Йоане, едноимен на благодатта, защото зная, че ти пред Господа след Света Богородица си най-велик измежду всички родени на земята. Ти се удостои да се докоснеш до главата на Царя Христа - Божия Агнец, Който взе греховете на света, моли Го за моята грешна душа, та поне отсега да понеса благото Му иго и да получа наградата с последните. О, Кръстителю Христов, досточтими Предтече, първи мъчениче, наставниче и учителю на чистотата и ближни Христов приятелю! На теб се моля, при теб прибягвам: не ме отхвърляй от твоята закрила, но подигни мене, падналия в много грехове. Обнови душата ми чрез покаяние, като с второ кръщение.Очисти мене осквернения от греховете и ми помогни да вляза в Небесното царство, дето нищо нечисто не влиза. Амин!

 Святой Иоанн Креститель


Най-важното е искрено да вярваме в чудотворните сили на светците, на които се молим. Към с светците можем да се обръщаме по всяко време, също е добре да посетим църква, където искрено да се помолим за помощ.
Ако имате много стрес и несгоди, четете молитвения текст и той ще ви даде сила и енергия за преодоляването им.

13 коментара:

 1. аз се моля и ще рподължавам да се моля.

  ОтговорИзтриване
 2. аз се моля и ще рподължавам да се моля.

  ОтговорИзтриване
 3. Молитвата е като гориво за вярата, устрема и целеполагането на добродетелите на всяка душа изпратена на земята! Молейки се Ти вървиш по пътя на укрепване на цялостното си здравословно състояние. Молейки се Ти помагаш както на себе си, така и на съдбите на всички хора в нужда, защото за Вселената, не трябва време за да се изпрати мисълта ти като писмо, до някой в другия край на земята, за мисълта няма значение на какво разстояние се намираш във физическото пространство, единственото важно в случая е колко силно вярваш !

  ОтговорИзтриване
 4. Винаги Щте се мола това е спасението на душата ми

  ОтговорИзтриване
 5. Ще моля и не ще спра да се моля.Господи помилуй

  ОтговорИзтриване
 6. Господи помогни ми моляте в името на Иисус.Амин��

  ОтговорИзтриване
 7. Молитвата помага. Молете се винаги. Слава на господ, отца и светият дух! Амин!

  ОтговорИзтриване
 8. Амин !!!Ще се моля и вярвам във молитвата!

  ОтговорИзтриване
 9. Господи помогни ми моля те да не изпитвам страх.Амин!

  ОтговорИзтриване
 10. Моля те спаси ме точно сега имам нужда от помощта ти наистина Боже мой искам да бъда истински мъж довечера това е всичко амин!

  ОтговорИзтриване

Страници

Страници